Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан први састанак Управног одбора пројекта »Подршка Управи прихода и царина Црне Горе за имплементацију система царинских одлука (ЦДС) на националном нивоу«

Објављено: 08.07.2022. 18:16 Аутор: УПРАВА ПРИХОДА И ЦАРИНА
Дана 7. јула 2022. године, одржан је први састанак Управног одбора пројекта »Подршка Управи прихода и царина Црне Горе за имплементацију система царинских одлука (ЦДС) на националном нивоу«.

Циљ овог пројекта је имплементација система царинских одлука у ИТ систем Управе прихода и царина како би се омогуц́ио ефективан и ефикасан електронски царински поступак, олакшала трговинска размјена и постигла ефикасна наплата прихода.

Састанак је отворила предсједавајућа Управним одбором пројекта, представница Управе прихода и царина Маја Вучинић која је нагласила значај с аспекта унапређења и модернизације царинских процеса. Вучинић је навела да пројекат подразумијева имплементацију система царинских одлука који се састоји од 22 европске и 7 националних одлука, уз могућност да уговарач достави још двије националне одлуке.

Представници уговарача, фирме »СафеНЕТ« д.о.о, презентовали су реализоване пројектне активности истичући задовољство урађеним. Наведено је да наставак представља захтјевнију фазу, али да то неће бити препрека ефикасној реализацији пројекта.

Уговорне стране су изразиле задовољство досадашњом сарадњом и закључено је да се пројектне активности реализују планираном динамиком.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?