Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписан Споразум о сарадњи УПЦ и Зајднице општина Црне Горе

Објављено: 18.07.2022. 22:02 Аутор: УПРАВА ПРИХОДА И ЦАРИНА
У Управи прихода и царина Црне Горе потписан је Споразум о сарадњи УПЦ и Заједнице општина Црне Горе. Потписивању Споразума присуствовали су Раде Милошевић, директор Управе приходе и царина, Рефик Бојаџић - генерални секретар Заједнице општина Црне Горе и Жана Ђукић – секретарка одбора за финансирање локалне самоуправе.

Споразумом се ближе уређује сарадња и начин размјене службених података и информација између Управе прихода и царина и органа локалне управе надлежних за послове утврђивања, наплате и контроле локалних јавних прихода, које у овом Споразуму заступа Заједница општина Црне Горе.

Uprava prihoda i carina

Циљ Споразума је успостављање партнерства и унапређење сарадње у размјени службених информација између информационих система Управе прихода и царина и надлежних органа локалне управе, како би се обезбиједила благовремена, тачна и ефикасна евиденција приреза порезу на доходак физичких лица, пореза на непокретности и чланског доприноса и подигао ниво ефикасности органа у извршавању њихових функција. Интенција је повећање пореске дисциплине и поштовање пореских правила од стране пореских обвезника.

Размјена података вршиће се на начин што ће Управа прихода и царина омогућити корисницима елекронски приступ подацима у реалном времену из регистара у њиховој надлежности, тамо гдје постоје технички предуслови. Приступ подацима може бити обезбијеђен преко web сервиса, реализованог на страни Управе прихода и царина. Претрага података треба да минимално буде могућа по ЈМБГ за физичка, односно по ПИБ-у за правна лица.
 
За физичка лица која нијесу држављани Црне Горе и правна лица која немају ПИБ у Црној Гори, а Управа прихода и царина води евиденцију о њима, склопиће се посебан Анекс уговора о начину приступа и претрази података везаним за таква лица.

Споразум, како је речено, представља корак напријед у оквиру сарадње између Управе прихода и царина и Заједнице општина и треба да допринесе бољој размјени података, као и да афирмише и унаприједи постојећу сарадњу.

Планирано је да се активности реализују у континуитету и на проактиван начин.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?