Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава за медије: 28. сједница Националног савјета за одрживи развој и климатске промјене

Објављено: 16.07.2015. 19:52 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
28. сједница Националног савјета за одрживи развој и климатске промјене, биће одржана у петак, 17. јула, са почетком у 13:30 сати, у згради Предсједника Црне Горе, у Подгорици (Булевар Светог Петра Цетињског бр. 12). Сједницом ће предсједавати Предсједник Филип Вујановић.

На Дневном реду 28. сједнице наћи ће се сљедећа питања: разматрање Предлога нацрта државног плана управљања отпадом за период 2015-2020. године, упознавање с Нацртом просторног плана посебне намјене обалног подручја Црне Горе и разматрање Нацрта националне стратегије о климатским промјенама до 2030. године. Такође, током сједнице предвиђено је и да се чланови Националног савјета упознају са прогресом у реализацији препорука и оцјена Националног савјета за одрживи развој и климатске промјене са 27. сједнице и најзначајнијим текућим активностима у спровођењу политике одрживог развоја Црне Горе, као и са Оквиром за учешће Црне Горе на предстојећој Конференцији страна уговорница Оквирне Конвенције УН-а о климатским промјена (ЦОП 21).

Национални савјет за одрживи развој основан је 2002. године као савјетодавно тијело Влади Црне Горе за спровођење политике одрживог развоја, јачање међусекторске координације и омогућавање ширег учешћа релевантних друштвених група у процес усклађивања и спровођења секторских политика са приоритетима одрживог развоја Црне Горе.

Сниматељи и фоторепортери могу забиљежити почетак засиједања.

Напомињемо да је улазак у салу искључиво кроз зграду Предсједника Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?