Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потписивање споразума између Владе Црне Горе и америчког Пеаце Цорпс-а

Објављено: 06.05.2019. 00:33 Аутор: КАБИНЕТ ПОТРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Потпредсједник Владе Зоран Пажин и директорица Пеаце Цорпс-а (Пис кора) Џоди Олсен потписаће у понедјељак, 6. маја 2019, у Подгорици Споразум о сарадњу између Владе Црне Горе и ове америчке агенције, у оквиру којег ће амерички волонтери пружати подршку образовању младих у Црној Гори.

Споразумом о сарадњи предвиђен је долазак групе америчких волонтера, ради подучавања енглеског језика у основним и средњим школама, углавном на сјеверу Црне Горе. Потписивањем Споразума, Црна Гора ће постати дио глобалне мреже од 142 државе свијета у којима је амерички Пеаце Цорпс присутан.

Пеаце Цорпс је агенција америчке Владе, основана 1961. од стране тадашњег предсједника Џона Ф. Кенедија, са циљем промовисања мира и пријатељства у свијету путем слања америчких волонтера који доприносе економском и друштвеном развоју земаља у којима су ангажовани.

Након догађаја, Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе обезбиједиће медијима фото и видео материјал са потписивања Споразума и изјаве потпредсједника Владе Зорана Пажина и директорице Пеаце Цорпс-а Џоди Олсен.

КАБИНЕТ ПОТРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?