Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан Округли сто поводом Јавне расправе о Нацрту Ревизије Мапе пута за истраживачку инфраструктуру (2019-2020)

Објављено: 04.06.2019. 17:53 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke  Ministarstvo nauke

Министарство науке организовало је данас Округли сто у оквиру Јавне расправе о Нацрту Ревизије Мапе пута за истраживачку инфраструктуру (2019-2020).

Предсједница Радне групе за израду Ревизије Мапе пута и начелница Дирекције за иновације и инфраструктуру у Министарству науке, мр Маријета Барјактаровић Ланзарди, представила је динамику процеса израде документа, појаснила процес мапирања истраживачке инфраструктуре, као и различите видове укључивања јавности, и упутила присутне у будуће планове у овој области.

Ministarstvo naukeПрисутне је највише интересовала повезаност документа са Стратегијом паметне специјализације. Г-ђа Барјактаровић Ланзади појаснила је да, у контексту припреме стратегије паметне специјализације, мапирање истраживачке инфраструктуре заузима посебно мјесто, јер чини дио шире анализе истраживачког потенцијала и упућује на који начин националне инфраструктуре могу утицати на јачање истраживања и иновација као кључних елемената развоја једне државе. Такође, једна од тема дискусије односила се и на могућност коришћења ИПА фондова за финансирање успостављања нове и обнављања постојеће истраживачке инфраструктуре, са посебним освртом на програмирање у оквиру циклуса ИПА 2020.

Подсјећамо да је Министарство науке на својој web страници објавило Јавни позив за учешће у јавној расправи о Нацрту Ревизије Мапе пута за истраживачку инфраструктуру Црне Горе (2019-2020), у трајању од 20 дана, у периоду од 20. маја 2019. године до 08. јуна 2019. године: хттп://www.мна.гов.ме/вијести/199514/ЈАВНИ-ПОЗИВ-ЗА-УцЕсцЕ-У-РАСПРАВИ-О-НАЦРТУ-РЕВИЗИЈЕ-МАПЕ-ПУТА-ЗА-ИСТРАзИВАцКУ-ИНФРАСТРУКТУРУ-ЦРНЕ-ГОРЕ-2019-2020.хтмл

Стога, још једном позивамо заинтересовану јавност да достави своје коментаре и сугестије најкасније до 08. јуна 2019. године.

Такође, позивамо још једном јавност да до 08. јуна 2019. године попуни Упитник који може преузети на сљедећој web страници:хттп://www.мна.гов.ме/вијести/198611/Позива-се-заинтересована-јавност-да-уцествује-у-актуелном-процесу-мапирања-истразивацке-инфраструктуре.хтмл

Након обједињавања сугестија и коментара добијених по Јавном позиву, Министарство науке ће доставити Влади Приједлог Ревизије Мапе пута за истраживачку инфраструктуру (2019-2020) на разматрање и усвајање.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?