Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изградња лидера у предузимању одговорности за даље интеграције ромске заједнице

Објављено: 07.10.2019. 16:41 Аутор: ПР служба

mmpЦрна Гора је у протеклих десет година остварила напредак у области инклузивног образовања ромске популације, али остаје присутан изазов о изградњи лидера који ће нова знања и вјештине у даљим интеграцијама своје заједнице знати даље да изграђују.

Министарство за људска и мањинска права организовало је едукацију за младе припаднике/ице ромске и египћанске са фокусом на стварање лидера у предузимању одговорности у даљим интеграцијама ове мањинске заједнице.

Циљ ове активности је да се формира група младих лидера/ки образованих за преузимање одговорности у даљим интеграцијама ромске заједнице.Такође, договорено је да након сваке обуке учесници/е сами предложе одређене циљеве, достижне за релативно краћи период, а предавачи ће им припремити изазове у вези са истим.

Овакве радионице карактерише индивидулни и рад у групи у којем се сваки учесник/ица оспособљава за преузимања конкретних обавезе. Сама група треба да се оспособи да препозна актуелну ситуацију ромске и египћанске популације у Црној Гори, изазове и потешкоће, да тражи рјешења. Полазници/е треба да донесу идеју, своје одлуке и правац дјеловања, док их предавачи усмјеравају, оспособљавају, подучавају и мотивишу. На овој радионици предавачи су били експерти из Македоније, са претходним искуством у Албанији, Косову, Србији, Македонији и Турској.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?