Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Европски центар за модерне језике нуди ресурсе за онлајн учење

Објављено: 30.04.2020. 10:38 Аутор: Завод за школство
Експерти Европског центра за модерне језике из Граца креирали су нову веб страницу на којој наставници, родитељи и ученици могу наћи најсавременије ресурсе који им могу бити од помоћи у суочавању са актуелним изазовима учења и подучавања код куће. Ресурси су, у првом реду, намијењени дјеци предшколске и основношколске доби, али садрже и низ активности за наставнике средњих школа, као и језичке игре за ученике. Европски центар позива наставнике који могу да понуде своје материјале да контактирају Центар како би заједно радили на допуни садржаја ове веб странице. 

ЕЦМЛ треасуре цхест фор леарнерс, парентс анд теацхерс ин тимес оф Цовид-19

Такође, Центар организује вебинар са циљем да пружи подршку наставницима језика у тренутној ситуацији и да их упозна са примјерима употребе технологије за подстицање интеракције у онлајн настави. Вебинар је организован на енглеском, француском и њемачком језику у сљедећим терминима:
• на енглеском језику: сриједа, 6. мај (17 – 19х),
• на француском језику: петак, 8. мај (17 – 19х),
• на њемачком језику: понедјељак, 11. мај (17 – 19х)

Наставници се за учешће на вебинару могу пријавити најкасније три дана прије наведених термина ОВДЈЕ.

Центар најављује и објаву Декларације поводом 25 година постојања, под називом Квалитетно језичко образовање за демократску, социјално кохезивну и мирну Европу: девет основних тачака.

Текст Декларације можете наћи на сљедећем линку: 
25тх Анниверсарy Децларатион
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?