Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сарађујмо регионално – то це убрзати ЕУ процес свих нас

Објављено: 30.07.2020. 00:35 Аутор: МЕК
“Наша порука је јасна, када говоримо о регионалној сарадњи чинимо то на начин који ће убрзати процес приступања ЕУ сваког од нас, на основу индивидуалних мјерила,” казала је министарка економије Драгица Секулић на видео Самиту Западно Балканског партнерства у организацији Атлантског савјета, који је одржан данас.

Секулић је подсјетила да је Црна Гора недавно отворила последње поглавље у преговарачком пороцесу са ЕУ и да то сматра јако важним како за државу Црну Гору и њене грађане тако и за наше сусједе. Казала је да је урађено пуно на хармонизацији наше легислативе са ЕУ правилима и на тај начин је створен повољан пословни амбијент за инвеститоре.

„За нас је од највећег значаја да су све регионалне иницијативе медјусобно хармонизоване и да у свакој од њих препознајемо шансу за даљи напредак у достизању стандарда и чланство у ЕУ”, рекла је министарка.

Она је казала да највећи инвестициони потенцијал свих земаља региона чине зелена енергија и дигитални инфраструктурни пројекти.

„Имамо памет и радну снагу и још увијек имамо шансу да сачувамо нашу околину – добре путеве, сигурну чисту енергију, здраву храну. Морамо да учинимо да наше земље еволуирају са угодног мјеста за одмор у угодну радну дестинацију. Наше разлике морају бити наша снага. Не морамо имати исте стратегије, не морамо промовисати исте секторе, али морамо омогућити да се оно најбоље од нас и наших ЕУ сусједа шири на све нас“, закључила је Министарка економије.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
БИРО ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?