Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Једанаеста СТО министарска конференција у Аргентини, Буенос Аирес, 10 - 13. децембар 2017. године

Објављено: 21.11.2017. 20:07 Аутор: Министарство економије
Министарска конференција је највиши орган Свјетске трговинске организације (СТО). Чине је представници свих земаља чланица. Овлашћена је да предузима мјере неопходне за функционисање Организације и доноси одлуке о свим питањима која су регулисана мултилатералним трговинским споразумима. Састанци Министарске конференције, одржавају се најмање једном у двије године и одлуке се доносе консезусом.

У складу са одредбама Споразума о оснивању СТО, значајно мјесто у организационој структури заузима и Генерални савјет, који руководи радом Организације и доноси одлуке у оквиру смјерница које одреди Министарска конференција. Састаје се редовно, обично једном у два мјесеца. Задужен је за функционисање СТО-а у периодима између два састанка Министарске конференције, дјелује у њено име и одговара јој за свој рад.

Једанаеста СТО министарска конференција ће се одржати у Буенос Аиресу од 10. до 13. децембра 2017. године. Више детаља о планираној конференцији можете преузети овдје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?