Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одрзана едукација за младе припаднике ромске и египћанске популације у организацији Министарства за људска и мањинска права

Објављено: 18.11.2019. 20:10 Аутор: ПР Слузба

Министарство за људска и мањинска је у Будви 16 и 17. новебра 2019. године организовало „едукацију за младе припаднике ромске и египћанске популације са фокусом на сварање лидера у преузимању одговорности у даљим интеграцијама ове мањинска заједнице“, а која произилази из Акционог плана за спровођење „Стратегије за социјалну инклузију Рома и Египћана у Црној Гори 2016-2020 годину“ за 2019. годину.

Циљ ових едукација је подизање свијести младих, образованих и успјешних особа из ромске и египћанске популације како би покренули/ле промјене у својим заједницама у циљу укључивања ове рањиве групе у све друштвене процесе црногорског друштва, и како би више мотивисали своју заједницу на свеобухватну интеграцију и заједнички радили на смањењу сиромаштва.

Млади лидери/ке из ромске и египћанске заједнице, посебно они који су завршили факултет или су у завршној години, као и сви други млади који су жељни промјена за бољи живот из ове заједнице, се током ових едукација додатно  мотивишу и охрабрују да сами проналазе рјешења на који начин би могли заједно дјеловати и шта би они конкретно требали предузети како би покренули своју заједницу у циљу што већег укључивања у све друштвене процесе.

Осим представника министарства за људска и мањинска права, као предавачи били су представници ромске и египћанске заједнице из Сјеверне Македоније који су презентовали своја искуства. Ово је трећа радионица на исту тему коју Министарство за људска и мањинска права организује у различитим градовима.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?