Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство за људска и мањинска права организовало зимовање за ромске ученике ВИИ,ВИИИ и ИX разреда

Објављено: 03.02.2020. 20:30 Аутор: ПР Слузба

У периоду од 20-27. јануара 2020. године, у циљу мотивације за наставак школовања, као и што брже интеграције припадника/припадница ромске и египћанске популације у све токове друштвеног живота у црногорско друштво, Министарство за људска и мањинска права је финансирало и организовало зимовање  на Ивановим коритима у ЈУ „Ловћен-Бечићи“, за 23 најбољих ученика/ученица, ВИИ, ВИИИ и ИX разреда, ромске и египћанске популације из Подгорице, Никшића, Херцег Новог и Тивта. Поред низа рекреативних активности у којима су дјеца имала прилике да уживају, дјеца су свакодневно похађала и неформалне часове ромског језика, у циљу очувања матерњег језика и  културе своје популације. Поред тога, одржане су и радионице о Уговореним браковима и значају образовања за ромску и египћанску заједницу и њихову интеграцију у црногорско друштво.

Укупан број ученика/ца која су била укљућена на зимовање износио је 23 (12 ж, 11 м). Уз два службеника из Министарства за људска и мањинска права учествовала су и два васпитача из ромске популације.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?