Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Учешће Заступнице на конференцији „Деценија црногорских преговора са ЕУ – како изаћи из кружног тока?“

Дана 29. јуна 2022. године у хотелу „Хилтон“ у Подгорици одржава се конференција на тему „Деценија црногорских преговора са ЕУ – како изаћи из кружног тока?“, организована од стране НВО „Центар за грађанско образовање“ (ЦГО), уз подршку њемачке фондације Фриедрицх Еберт (ФЕС), НВО „Центар за заштиту и проучавање птица Црне Горе“ (ЦЗИП) и НВО „Политикон мрежа“, а у сарадњи са Министарством јавне управе и Министарством европских послова Владе Црне Горе.

Заступница Црне Горе пред Европским судом за људска права, г-ђа Валентина Павличић, узела је учешће на наведеној конференцији у оквиру централног панела на тему „Како владавину права увести у Црну Гору“ и у свом говору истакла да су јаке институције са кредибилним и стручним појединцима, који спроводе и примјењују закон једнако на све чланове друштва, основни предуслов за остваривање владавине права.

Заступница се осврнула на пресуде Европског суда за људска права у којима је утврђена повреда одређеног људског права од стране Црне Горе и истакла забринутост да грешке и недостатке на које нам Стразбур кроз своје пресуде указује, као друштво, „не исправљамо“.

Поред Заступнице, на панелу су говорили Марко Ковач, министар правде, Зоран Брђанин, директор Управе полиције, др Миодраг Мајић, судија Апелационог суда Србије, Синиша Газивода, адвокат и члан Тужилачког савјета Црне Горе и проф. др Бранислав Радуловић, предсједник Удружења правника Црне Горе.

На конференцији су присуствовали бројни представници државних институција, правосуђа, невладиних организација, медија, привреде, владајућих и опозиционих политичких партија, универзитета, академских, научних и студентских удружења и дипломатског кора.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?