Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обиљежавање Европског дана језика

Објављено: 29.08.2018. 10:44 Аутор: Завод за школство

Обиљежавање Европског дана језика

Удружења наставника страних језика из Црне Горе (Удружење наставника енглеског језика Црне Горе ЕЛТАМ, Удружење наставника њемачког језика Црне Горе, Удружење наставника италијанског језика Црне Горе, Удружење предавача руског језика и књижевности Црне Горе и Удружење професора француског језика Црне Горе), у сарадњи са Заводом за школство, позивају вас да активности и догађаје поводом обиљежавања Европског дана језика 26.9.2018. године, планиране у образовним установама или у сарадњи са локалним заједницама, најавите и промовишете на вебсајту Европског центра за модерне језике Савјета Европе.

Наставници из Црне Горе од прошле године имају могућност учешћа и најаве појединачних догађаја поводом обиљежавања и промовисања Европског дана језика. Удружење наставника енглеског језика Црне Горе ЕЛТАМ је координатор активности на националном нивоу.

На вебсајту Еуропеан Даy оф Лангуагес 26 Септембер (хттп://едл.ецмл.ат/) можете пронаћи материјал који ће вам послужити за припрему планираних догађаја у вашој институцији или локалној заједници.

Догађај/активност званично најављујете попуњавањем форме на wебстраници хттпс://едл.ецмл.ат/Евентс/ЕвентсДатабасе/табид/1772/цтл/Едит/мид/3439/Default.аспx.

У циљу повезивања активности на националном нивоу предлажемо сљедеће теме са којима би се могао повезати Европски дан језика:

Образовање за мир (Међународни дан мира, 21. септембар, овогодишња тема обиљежавања је "Право на мир - 70 година од Универзалне декларације о људским правима")
Образовање за одрживи развој
Еко-школа
Предузетничко учење
Моје вриједности и врлине
Образовање за демократско грађанство и људска права

Европски центар за модерне језике ове године организује избор за “Еуропе’с мост мултилингуал цлассроомс анд wоркплацес“ који ће бити изабран до 20.10.2018. године. Више информација о начину учешћа и детаљима избора можете наћи на сљедећем линку хттпс://едл.ецмл.ат/Ацтивитиес/Хоwмултилингуалисyоурцлассрооморганизатион/табид/3166/Default.аспx.

Кратак извјештај о одржаним активностима са фотографијама је потребно послати на адресу елтам.едл.цоординатор@гмаил.цом најкасније до 9.10.2018. године, како би исти били сумирани и промовисани на националном нивоу.

Истовремено вас обавјештавамо да Европски центар за модерне језике сваке године организује такмичење за ученике за најбољи дизајн мајице за промоцију Европског дана језика. Конкурс је отворен до 31.12.2018. године, а више информација можете пронаћи на сљедећем линку хттпс://едл.ецмл.ат/Т-схиртс/ЕДЛТ-СхиртЦонтест/табид/3147/Default.аспx

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?